Προφίλ - Βιογραφικό

fisiotherapeutis 007Στο Επιστημονικό Κέντρο Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης Πέτρου Κωστούλα προσφέρουμε ένα εύρος υπηρεσιών θεραπείας και αποκατάστασης που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε περιστατικού και κάθε ασθενή. Με τη χρήση έγκυρων επιστημονικών μεθόδων και άρτιου, σύγχρονου εξοπλισμού εγγυόμαστε την βέλτιστη αποκατάσταση του ασθενούς στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πέτρος Κωστούλας διατηρεί κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, προσφέροντας, με τις πιο έγκυρες τεχνικές και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, υπηρεσίες φυσικοθεραπείας σε κάθε είδους ορθοπεδικές, ρευματολογικές κλπ παθήσεις και με ειδίκευση και στη νευροαποκατάσταση παθήσεων, όπως αγγειακά, εγκεφαλικά επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις νωτιαίου μυελού (παραπληγίες, τετραπληγίες), περιφερειακές παραλύσεις, εγκεφαλική παράλυση εφήβων και ενηλίκων, μυϊκές δυστροφίες, Πάρκινσον κλπ.


Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/κης) με ειδίκευση στην Κολύμβηση και κατεύθυνση Ειδική Αγωγή.

Φοίτησε στην συνέχεια, με ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΙΚΥ (Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών) στο General North Tees Hospital, στο Cleveland της Μ. Βρετανίας και στην Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών, αποκτώντας το Πτυχίο Φυσικοθεραπείας με τον βαθμό Λίαν Καλώς.

Παρακολούθησε πολλά ειδικά σεμινάρια Φυσικοθεραπείας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων τα εξής :

Σεμινάριο στο Βέλγιο - "Adapted Physical Education for Disabled" (για φυσικοθεραπεία αθλητών και ατόμων με ειδικές ανάγκες (wheelchair basketball, sitting volley, water sports, table tennis).

Σεμινάριο στην Μεγ.Βρετανία - "Load Management for Key Trainers Course" - εκπαίδευση στην χρήση κατάλληλων τεχνικών για μεταφορά, μετακίνηση ασθενών καθώς και στην χρήση κατάλληλων βοηθημάτων υποστήριξης και μεταφοράς νευρολογικών ασθενών.

Σεμινάριο στην Αγγλία "Back School Course" - εκπαίδευση για την προστασία και την σωστή χρήση της σπονδυλικής στήλης.

Εξειδικευμένο Σεμινάριο Βελονισμού στην Μ. Βρετανία "Acupuncture Course" - για τον μυοσκελετικό πόνο στην φυσικοθεραπεία.

Εξειδικευμένο σεμινάριο στην Αγγλία "Mobilisation of the Lubar Spine/Cervical Spine, Matiland Concept" - για τις τεχνικές κινητοποίησης της Σπονδυλικής Στήλης σύμφωνα με τον Maitland.

2ο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης, της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.

2ο Συμπόσιο Βιολογικής Μηχανικής και Φυσικοθεραπείας με θέμα "Η κατ' ισχίον άρθρωσις", του Περιφερειακού Τμήματος Π.Σ.Φ.

Ετήσιο Πανελλήνιο Συμπόσιο Φυσικοθεραπείας με θέμα "κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολυτραυματίες".

3η Επιστημονική Διημερίδα με θέμα "Αξιολόγηση και Αποκατάσταση του Ώμου", της Ορθοπεδικής κλινικής Γ.Ν. Βόλου και Περιφ. Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Ν. Μαγνησίας.

Σεμινάριο "Lower Limb biomechanis workshop", του Α.Α.P. Physiotherapy Services.

Συμπόσιο με θέμα "Κεντρικό και Περιφερικό Νευρικό Σύστημα", της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας.

Συμπόσιο με θέμα "Αρθρίτιδες και Ρευματοπάθειες", της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας".

Σεμινάριο "Παθήσεις, κακώσεις,διαγνωστικές μέθοδοι Σπονδυλικής Στήλης", της Ορθοπεδικής κλιηνικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ορθοπεδικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι. "Γ. Χατζηκώστα".

Επιστημονική ημερίδα "Moblizations manipulation - ειδικές τεχνικές κινητοποίησης της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας.

Πανελλήνιο Συνέδριο "Πρόληψη και Σύγχρονη θεραπεία αθλητικών κακώσεων", του Συλλόγου Συνεργασίας Επιστημόνων Υγείας και του Συλλόγου Αποφοίτων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιστημονική ημερίδα "Ο ρόλος της κινησιοθεραπείας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης" της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας.

Συμπόσιο με θέμα "Άκρας Χειρός", της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας

Ετήσιο Συνέδριο Εγκεφαλικής παράλυσης, της Β΄Ορθοπεδικής κλινικής νοσοκ. Παίδων "Αγλαία Κυριακού" και Παιδικού κέντρου Φυσικοθεραπείας Αθηνών.

Συμπόσιο Φυσικοθεραπείαςμε θέμα "οξύ και χρόνιο γόνατο", της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας.

Ημερίδα με θέμα "Κλινική Φυσικοθεραπεία", του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Ν.Ι.Μ.Τ.Τ.Σ.


ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ :
Εξωτερικός συνεργάτης της Νευροχειρουργικής κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Φυσικοθεραπευτής στο πρόγραμμα "Θεραπευτική Κολύμβυση σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες" του Δ.Ιωνίας (Αττική).

Φυσικοθεραπευτής στο πρόγραμμα "Αξιολόγηση και αποκατάσταση σκελετικών παραμορφώσεων" στα παιδιά τις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Ιωνίας (Αττική).

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Ανατολική Αττική).

Εκπαιδευτής αποκατάστασης στα πλαίσια του προγράμματος "Κινητική Αγωγή για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες", στο ίδρυμα "Στέγη" Περισσού, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές συμπεριφοράς, και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΦΝΙ σε παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες (αυτισμός, σύνδρομο DOWN, εγκεφαλική παράλυση, άτομα με αισθητηριακές διαταραχές).

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο πρόγραμμα "Παιδί και Θάλασσα" του Δήμου Ιωαννιτών για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Είναι γνώστης της καλαθοσφαίρισης με τροχοκαρέκλα (Wheelchair basketball) και γνώστης της χρήσεως ορθοτικώ και υποστηρικτικών βοηθημάτων για ΑΜΕΑ.


Έκανε πολλές δημοσιεύσεις, μεταξύ των οποίων :

"Συμβουλές σκι. Προετοιμαστείτε για να μην τραυματιστείτε" (περιοδικό Επιλογές)

"Καθίστε καλά μπροστά στον Υπολογιστή σας" (περιοδικό Επιλογές)

"Μάθετε να σκύβετε. Εργονομικές συμβουλές (περιοδικό Επιλογές)

"Η ελαστικότητα της μέσης σας" (περιοδικό Επιλογές)

"Κάντε ένα διάλειμμα με ασκήσεις, ακόμη και στον χώρο εργασίας σας" (περιοδικό Επιλογές)

"Το διαβατήριο που κρατάει ανοιχτές της πόρτες της ζωής" (περιοδικό Επιλογές)

Πέτρος Κωστούλας
Γερακάρη 2 Ιωάννινα, Τ.Κ. 45333
Δήμος Ιωαννιτών, Νομός Ιωαννίνων
Τηλ.: 2651077304
Κιν.: 6945890366
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

fisiotherapeutis 006

 

Share

создать сайт